Який електрогенератор найкращий?

У світі існує велика кількість електрогенераторів, проте найчастіше зустрічаються бензинові, дизельні та електрогенератори, що працюють від батареї або сонячних панелей. Та який тип обрати?

Першість серед генераторів завоювали саме бензинові. Їх активно використовують не лише для промислового чи комерційного використання, а й для домашнього. Самі по собі бензинові генератори є доволі доступними за ціною, проте для заправки знадобиться багато палива, а тому найдоцільніше використовувати генератори такого типу лише у короткостроковій перспективі.

портативний генераторБензинові генератори не можна встановлювати у закритих приміщеннях чи близько до житлової площі, оскільки продукти згоряння бензину можуть потрапити у приміщення та призвести до отруєння. Також бензинові моделі при неправильному використанні є вогненебезпечними.

Наступну сходинку за популярністю та найбільшими продажами посідають дизельні генератори. Початкова вартість такого генератора є дещо вища, ніж бензинового, проте при довгостроковому використанні дизельні генератори є економічно більш вигідними. Це пов’язане з вартістю дизельного палива, яке є значно дешевшим за бензин.

Так як і бензинові генератори, дизельні не можна встановлювати близько до житлового приміщення. При неправильній експлуатації вони також є вогненебезпечними.

Портативні електогенератори на акумуляторних батареях і сонячних панелях з’явилися не так давно, проте стрімко набирають популярності й подекуди випереджають бензинові та дизельні. Для їхньої експлуатації не потрібно витрачати гроші на бензин чи дизель, відтак ви не будете залежними від ситуації на нафтопаливному ринку. Також їх без страху можна ставити безпосередньо у житловому приміщенні.

Такі типи електрогенераторів є достатньо портативними, не займають багато місця і за потреби їх можна завантажити у машину, брати з собою в подорож. І хоча вони не можуть виробляти достатньо енергії для тривалого живлення будинку, використовувати їх достатньо зручно. Крім того, при підключенні сонячних панелей ця проблема зникає.

Обирати генератор необхідно під конкретні потреби. Розрахуйте максимальне навантаження, що вам необхідно заживити: складіть максимальні потужність кожного необхідного вам приладу та додайте ще 10% як буфер безпеки. Результат буде показувати, якої мінімальної потужності потрібен генератор. Ну а далі вибір вже досить простий – будь-яка з моделей GEFLOW.